De bijeenkomst vond o.a. plaats om aandacht te geven aan onderzoek naar projecten die de omstandigheden en zelfstandigheid van de bevolking van Namibië, en met name de mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, kunnen verbeteren, wellicht samen met het vrouwen-empowerment project voor Epako, Gobabis.

Het vrouwen-empowerment
Dit project biedt vrouwen een kans om zelf de kost te verdienen en zo hun levensomstandigheden en die van hun families te verbeteren. In een aanloopfase zal financiële ondersteuning, begeleiding en training nodig zijn maar het doel is het zelfstandig ondernemerschap van deze vrouwen.

Eerst zal met zich richten op bijvoorbeeld de productie van schooluniformen, verstel- en reparatiewerk en het naaien van jurken voor Herero- en Damara-vrouwen. Later kunnen daar ook producten als brood, jam, zeep en wasmiddel, kaarsen of craft producten aan worden toegevoegd.

Mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking
Binnen het project zal plaats zijn voor medewerkers met een fysieke en/of verstandelijke beperking en moeders van kinderen met een beperking. Daarnaast kan er worden gekeken naar een vorm van dagbesteding voor deze groep.