Afscheid IlseVandaag hebben we afscheid genomen van ons bestuurslid Ilse Meijer. Zij heeft gekozen voor de liefde en gaat ons nu verlaten om in Noorwegen een nieuw leven op te gaan bouwen. We wensen haar daarbij alle voorspoed en zijn dankbaar voor de afgelopen jaren waarop zij zich heeft ingezet voor de WOS.
Haar laatste taak voor de WOS is om dit bericht op de site en onze Facebook pagina te zetten ?.
Heel veel succes in je nieuwe vaderland, Ilse.

Namens het voltallige bestuur van de WOS,
Anita Merkus, voorzitter

 

IMG 0489


kerst foto AB 2017 edited 1

Afscheid Jan Laatste vergaderingVanavond heeft Jan Rozema als voorzitter van WOS-Gobabis zijn laatste vergadering bijgewoond. Hij zal na 31 maart worden opgevolgd door Anita Merkus. Het is heel fijn dat Jan nog dit jaar bij zal ons blijven als adviseur van de werkgroep.

Op de foto overhandigd Anita aan Jan een klein presentje ter ere van de gelegenheid.
Hieronder de leden van WOS-Gobabis.

Afscheid Jan Laatste vergadering2 edited 1

 

Anke en MirjamGisteravond zijn er twee nieuwe leden bij WOS-Gobabis gekomen. Links: Anke de Vries die vanuit de gemeente als adviseur Albert Scheffer opvolgt. Rechts: Mirjam Bergsma. Zij komt ons team versterken om de nieuwe werkgroep voor het Ombango project op te starten en bovendien het project uit te rollen in Epako.
We zijn hier erg blij mee!

Alles sal reg kom Site edited 1

Afscheid Albert scheffer WOS Adviseur vanuit de gemeenteAlbert Scheffer maakt per 1 mei gebruik van het generatiepact en nam gisteravond tijdens de ab-vergadering afscheid als adviseur van de WOS in zijn functie als Senior Beleidsmedewerker van de Gemeente Smallingerland voor de coördinatie binnen de stedenband met Gobabis.

Albert blijft hierna bereid om ons links en rechts als vrijwilliger/adviseur te helpen. De gemeentelijke interne procedure voor invulling van deze parttime functie loopt momenteel nog.

We bedanken Albert voor zijn bijzondere inzet en betekenis en zijn blij dat we nog een beroep kunnen doen op de grote kennis en lange ervaring op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, speciaal in Namibië! We wensen je veel succes met de vrijwillige projecten waar je nu je tijd aan gaat besteden.
Op de foto overhandigt Anita Merkus als voorzitter een klein presentje.

Voor het Women Empowerment Project zijn er drie naaimachines aangeschaft die nu per container naar Namibië gaan. Naast de Lewenstein machine is er een semi-professionele Husqvarna machine. Deze kan dikkere stoffen verwerken (denk aan bv. Jeans). Hiermee kan een begin gemaakt worden met het maken van handwerk producten, het naaien van (school-)kleding of het uitvoeren van reparaties! Lees hier maar verder

Anita MerkusAfgelopen donderdag na de vertoning van de documentaire 'Alles sal reg kom', nam Jan Rozema afscheid als voorzitter van de WOS-Gobabis. Hij draagt per 1 april de voorzittershamer over aan Anita Merkus. Door de ervaringen die zij heeft opgedaan in de periode dat zij in Zuid-Afrika woonde heeft zij de cultuur en ook de taal leren kennen. De cultuur in Namibië komt aardig overeen met die van Zuid-Afrika.

Ook heeft zij destijds in Stellenbosch in samenwerking met de gemeente daar een werk-leer traject opgezet voor vrouwen uit de townships. In het hotel waar zij General Manager was heeft zij de vrouwen een kans gegeven om hun positie te verbeteren. Door intensieve begeleiding tijdens het traject heeft zij een aantal van hun aan goede vaste banen in de hospitality industrie kunnen helpen. Ze heeft ook anderen verder op weg kunnen helpen met hun ambitie in een andere richting.

Met het nieuwe Women Empowerment Project van de WOS hoopt zij ook hier een positieve bijdrage te kunnen leveren aan vrouwen die daar in de townships wonen. Om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien en zo hun kinderen een betere toekomst te kunnen bieden.

WP 20161223 048De Omaheke Community Development Foundation (OCDF) is een maatschappelijke organisatie uit de Omaheke regio, met Gobabis als hoofdplaats, die door middel van voorlichtingsprogramma's de economische zelfstandigheid wil ontwikkelen door bijvoorbeeld het scheppen van werkgelegenheid, door onderwijs en door de empowerment van vrouwen.

De OCDF wil graag de keten van ernstige armoede en honger doorbreken door middel van betrokkenheid van de gemeenschap zelf, omdat de overheid alleen de armoede niet kan bestrijden.

Het is tegen deze achtergrond dat de OCDF een kerst-programma heeft samengesteld om, samen met o.a. Toyota Gobabis en WOS-Gobabis, iedereen op eerste kerstdag van een maaltijd en een traktatie te verzekeren en deze te delen met familieleden.

 

 

WP 20161222 007WP 20161223 055WP 20161223 002